Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
15

NWO-steun voor doorbreken barrières inclusieve leefomgeving

De oproep richt zich op het aanpakken van diverse aspecten van het dagelijks leven, zoals onderwijs, werk, wonen, vervoer en vrije tijd, en benadrukt de noodzaak van innovatieve experimenteeromgevingen zoals fieldlabs of living labs waarin samen met burger, bedrijfsleven, onderzoeker en overheid producten worden (door)ontwikkeld. Het onderzoek gebeurt dicht bij de praktijk, met actieve deelname van relevante stakeholders in co-creatie, om ervoor te zorgen dat de projectresultaten goed geïntegreerd worden in de leefomgeving.

Alfa-, bèta-, gammaonderzoekers van hogescholen, universiteiten en andere kennisinstellingen worden uitgenodigd de handen ineen te slaan en samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een gezamenlijke aanvraag in te dienen. Naar verwachting opent de call begin maart 2024. Om samenwerkingen te stimuleren, volgt medio april een matchmakingsbijeenkomst op locatie. Meer informatie over voorwaarden, budget en deadlines volgt bij de openstelling van de oproep.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/nieuws/vooraankondiging-nieuwe-kic-call-doorbreken-van-barrieres-voor-een-inclusieve-leefomgeving

Terug naar overzicht