Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
15

Europese oproep voor technologie in preventiezorg op komst

In het kader van deze oproep, ‘Innovate to Prevent: Personalised Prevention in Health and Care Services’, is subsidie beschikbaar om het gebruik van technologie in de preventiezorg én internationale samenwerking te stimuleren. Concreet gaat het om innovatieve, persoonsgerichte gezondheids- en zorgmodellen, met de nadruk op preventiestrategieën en het gebruik van technologie daarbij.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een samenwerkingsverband van minimaal drie en maximaal negen partners uit minimaal drie verschillende landen. De subsidie is bedoeld voor het gebruiken van bestaande technologische oplossingen in de praktijk. Er kan geen financiering worden aangevraagd voor het ontwikkelen van nieuwe digitale oplossingen. Projecten hebben een looptijd van 12 tot 36 maanden.

De oproep wordt op 20 februari 2024 opengesteld voor aanvragen. Iedereen die een aanvraag wil indienen moet dat uiterlijk op 16 april 2024 laten weten door een ‘intent to apply’ in te dienen. De deadline voor volledige aanvragen is naar verwachting 14 mei 2024.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/vooraankondiging-subsidieoproep-over-technologie-en-preventiezorg

Terug naar overzicht