Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
15

Twee nieuwe KWF-oproepen open voor aanvragen

Advancement of biomarkers to daily practice
Het doel van deze oproep is het valideren van (combinaties van) al ontdekte, veelbelovende biomarkers die overeenkomen met patiëntrelevante uitkomsten of behandelreacties en die in de nabije toekomst in de dagelijkse klinische praktijk kunnen worden gebruikt. Om dit doel te bereiken zijn inspanningen nodig om collaboratieve, multidisciplinaire onderzoeken op te zetten met speciale aandacht voor (combinaties van) biomarkers die potentiële kandidaten zijn voor klinische implementatie.

De focus van deze call is het samenbrengen van de benodigde expertise op het gebied van biomarkeronderzoek en klinische zorg om de volgende ontwikkelingsfase van de biomarkerkandidaat op weg naar de dagelijkse praktijk te bereiken.

In aanmerking komen (multidisciplinaire) consortia, met minimaal vier deelnemende partijen (waaronder eventueel private partners). Publiek-private samenwerking wordt aangemoedigd, mits er sprake is van cofinanciering.

Voor de oproep is een indicatief budget van € 4 miljoen tot € 5 miljoen beschikbaar. De budgetindicatie per aanvraag bedraagt € 800.000 tot € 2 miljoen. De projectduur bedraagt twee tot vijf jaar.

Smart measurement technology
Het doel van deze oproep is het stimuleren van de verdere ontwikkeling van slimme meettechnologie om (vroege) diagnose en monitoring van kankerpatiënten mogelijk te maken, dit op een minimaal invasieve manier én dichter bij huis. Voor deze oproep is een indicatief budget van € 5 miljoen beschikbaar.

Onderwerpen die binnen de scope van deze oproep vallen zijn onder meer slimme meettechnologieën zoals smartwatches, dipsticks, patches, handtekeninganalyses en tabletop devices voor metingen thuis (of dichter bij huis). Andere voorbeelden zijn onder meer (urine-, bloed-, speeksel)testen thuis, maar ook het herbestemmen van bestaande technologieën voor oncologie, evenals (vroege) diagnose van (terugkerende) ziekten en monitoring (inclusief toxiciteit) tijdens en na therapie en/of patiëntenselectie voor therapeutische interventies dichter bij de woning van de patiënt.

Er is financiering beschikbaar voor twee soorten projecten: onderzoeksprojecten en consortiumprojecten.

Onderzoeksprojecten
Voor onderzoeksprojecten kunnen aanvragen worden ingediend door een team bestaande uit een technisch onderzoeker (met aantoonbare wetenschappelijke achtergrond) en een (bio)medisch onderzoeker. Optionele aanvullende partijen zijn private partners met winstoogmerk, (psycho)sociale onderzoekers en patiënten. Het indicatieve budget per aanvraag bedraagt € 200.000 tot € 600.000. De projectduur bedraagt één tot vier jaar.

Consortiumprojecten
Bij consortiumprojecten kunnen aanvragen worden ingediend door een team bestaande uit een technisch onderzoeker (met aantoonbare wetenschappelijke achtergrond) en een (bio)medisch onderzoeker. Patiëntparticipatie moet voorop staan en gedurende het hele project worden meegenomen. Optionele aanvullende partijen zijn private partners met winstoogmerk en (psycho)sociale onderzoekers. Het indicatieve budget per aanvraag bedraagt € 400.000 tot € 1,5 miljoen. De projectduur bedraagt één tot zes jaar.

Aanvragen
Aanvragen in het kader van beide oproepen kunnen worden ingediend vanaf 5 maart 2024, via het Grant Management System (GMS) van KWF. De deadlines zijn:

  • Pre-proposals: 7 mei 2024;
  • Full proposals: 10 september 2024.

Terug naar overzicht