Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
15

Subsidie voor domeintrekkers Agenda Natuurinclusief

In de Agenda Natuurinclusief geven maatschappelijke partijen, burgers, bedrijven en overheden aan wat er nodig is om in 2050 tot een natuurinclusieve samenleving te komen. Voor 2024 en 2025 is € 3 miljoen per jaar beschikbaar. In de agenda zijn tien domeinen benoemd: Bouw, Energie, Financiële sector, Infrastructuur, Landbouw, Onderwijs, Vrijetijdseconomie, Water, Gezondheid en Bedrijventerreinen. In de agenda wordt per domein aangegeven met welke concrete acties de natuurinclusiviteit wordt vergroot.

In elk domein is er een domeingroep. De domeingroep bestaat uit een domeinleider en één of twee domeintrekkers en betrokkenen vanuit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid en vernieuwende (burger)initiatieven. De domeinleider verbindt publieke en private partijen én organiseert de samenwerking tussen partijen binnen het domein. Samen zorgen zij voor eigenaarschap, inspiratie en verbinding binnen het domein én daarbuiten.

Op basis van de regeling kan subsidie worden verstrekt aan de domeintrekkers. Een domeintrekker is de persoon of organisatie die de samenwerking binnen een domein organiseert, gericht op de bevordering van de transitie naar een natuurinclusieve samenleving in dat domein, die met het oog hierop samenwerkt met het Programmabureau Natuurinclusief en de domeintrekkers van de andere domeinen en die als zodanig is benoemd door het Programmabureau Natuurinclusief.

De subsidie wordt verstrekt voor de bevordering van een natuurinclusieve samenleving in het betreffende domein overeenkomstig de Agenda Natuurinclusief door uitvoering van niet-economische activiteiten in 2024 en 2025. Het kan onder andere gaan om de organisatie van bijeenkomsten, communicatie en kennisverspreiding. Geen subsidie wordt verstrekt voor de uitvoering van projecten voor de realisering van een natuurinclusieve samenleving.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 300.000 per jaar. Hierbij geldt dat de subsidie voor kosten van arbeid van de aanvrager ten hoogste € 200.000 per jaar bedraagt.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er moet voor zowel 2024 als 2025 een subsidieaanvraag worden ingediend voor de in dat jaar te verrichten activiteiten. Het subsidieplafond wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht