Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
15

Steun voor culturele makers uit Oekraïne en Rusland

Op basis van beide regelingen kan subsidie worden aangevraagd door Nederlandse gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde culturele instellingen en culturele organisaties met rechtspersoonlijkheid die actief zijn in de culturele sectoren.

Subsidie kan worden aangevraagd voor het bieden van ondersteuning aan culturele makers met een Oekraïens paspoort die zijn getroffen door de invasie van Oekraïne door het Russisch regime, dan wel het bieden van ondersteuning aan culturele en creatieve makers met een Russisch paspoort die zijn getroffen door onderdrukking door het Russisch regime.

Een te ondersteunen culturele maker heeft een Oekraïens dan wel Russisch paspoort en was tijdens het uitbreken van de oorlog, op 24 februari 2022, woonachtig in Oekraïne dan wel Rusland. De culturele maker verblijft ten tijde van het indienen van de aanvraag in Nederland of gebruikt de middelen van de subsidie om naar Nederland te komen. De culturele maker gebruikt de subsidie voor het (veilig) uit (blijven) oefenen van de werkpraktijk.

De subsidie bedraagt maximaal € 9000 per maker.

Aanvragen kunnen van 16 januari 2024 tot en met 31 mei 2024 worden ingediend bij het Nederlands Letterenfonds. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de ondersteuning van culturele en creatieve makers uit Oekraïne is € 465.000 te verdelen, voor de ondersteuning van culturele en creatieve makers uit Rusland € 70.000.

Terug naar overzicht