Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
15

Veel aanvragen voor Subsidieregeling schoolkracht, loting nodig

Door de grote hoeveelheid aanvragen voor de Subsidieregeling schoolkracht (SCHOOLKRACHT) zal er een loting moeten plaatsvinden.

Deze loting zal ergens in de week van 18 tot en met 22 januari worden gehouden, zo meldt Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). DUS-I zal proberen alle aanvragers zo spoedig mogelijk na de loting te laten weten wie in- of uitgeloot zijn, maar in ieder geval uiterlijk 15 maart.

Zie ook: https://www.dus-i.nl/subsidies/schoolkracht

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren dat schoolleiders en leraren tijd en ruimte vrijmaken om schoolontwikkeling op hun school nader vorm te geven, uit te werken, en er met hun collega’s in het team mee aan de slag te gaan. Uitgangspunt daarbij is kwalitatief goed of beter onderwijs voor de leerlingen, maar er liggen ook kansen in andere manieren van organiseren voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden en het versterken van het gevoel van eigenaarschap bij het team.

Aanvragen kunnen, namens het bevoegd gezag van een bekostigde school, worden ingediend door schoolleiders en leraren die werkzaam zijn in het primair, voortgezet of speciaal onderwijs. Het subsidiebedrag per aanvraag is maximaal € 30.000. Per school mag één aanvraag worden ingediend. Aanvragen kunnen van 25 november 2020 tot en met 15 januari 2021 worden ingediend. In totaal is € 5 miljoen te verdelen.

Terug naar overzicht