Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
14

Zuid-Holland wijzigt subsidieregeling voor restauratie rijksmonumenten

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland hebben besloten de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 (RRZH) te wijzigen.

Dankzij deze (nog te publiceren) wijziging zal onder meer de praktische afhandeling van de subsidies in 2020 beter moeten verlopen. Daarnaast komt klinkend erfgoed, zoals een kerkorgel, eerder in aanmerking voor subsidie.

Ook kan men voortaan subsidie voor toegankelijkheids- en duurzaamheidsmaatregelen aanvragen zonder dat er sprake is van een door de provincie verstrekte restauratiesubsidie. Voorheen was deze subsidie wel gekoppeld aan het verkrijgen van een subsidie voor restauratie.

Verder maakt de wijziging het mogelijk om voor de financiering een lening van het Nationaal Restauratiefonds (NRF) te combineren met provinciale subsidie.

Indieningstermijn subsidieaanvragen
GS hebben ervoor gekozen om de indieningstermijn voor subsidieaanvragen voor toegankelijkheids- en duurzaamheidsmaatregelen ten behoeve van de herbestemming van het monument te wijzigen. Van 1 mei 2020 tot 1 juli 2020 kan hiervoor een subsidieaanvraag worden ingediend.

De indieningstermijn voor subsidieaanvragen voor restauratie blijft ongewijzigd. Aanvragen hiervoor kunnen worden ingediend van 1 december 2019 tot 1 maart 2020. De provincie heeft op dit moment een bedrag van € 1.133.471 ter beschikking gesteld voor de uitvoering van de regeling.

Zie ook: https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/november-2019/wijziging-subsidie/

Terug naar overzicht