Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
14

Prijsvraag geopend voor de groenste sportaccommodatie van Overijssel

De provincie Overijssel heeft het reglement voor de Prijsvraag Groen, Groener, Groenst - De groenste sportclub van Overijssel (GSPVO) gepubliceerd.

Doel van deze prijsvraag is het stimuleren van de vergroening van sportaccommodaties. Het gaat om de fysieke vergroening van de buitenruimte van de sportaccommodatie met planten, struiken, bomen, het treffen van eet- en nestgelegenheid voor vogels en kleine zoogdieren e.d.

Alleen sportclubs kunnen deelnemen aan de prijsvraag. Er zijn drie geldbedragen beschikbaar: de winnaar wint een bedrag van € 25.000, de tweede prijs winnaar wint een bedrag van € 15.000 en de derde prijs winnaar wint een bedrag van € 10.000. De prijzen hebben de vorm van een incidentele subsidie.

Om deel te nemen aan de prijsvraag moet eerst de sportaccommodatie worden aangemeld. Aanmeldingen kunnen tot en met 19 januari 2020 worden geplaatst op natuurvoorelkaar.nl. Vervolgens worden per regio drie sportclubs geselecteerd voor een begeleidingstraject. Tijdens het begeleidingstraject zal worden gewerkt aan een voorstel voor vergroening van de sportaccommodatie.

Deze voorstellen kunnen tot en met 22 april 2020 worden geplaatst op natuurvoorelkaar.nl. De geplaatste voorstellen worden beoordeeld door een deskundigenjury. De beste tien voorstellen gaan door naar de finale, waar deze voorstellen ook worden beoordeeld en een publieksjury. De eindscore van de finalisten wordt als volgt bepaald: de toetsing van de deskundigenjury vormt 50% van de score en de toetsing door de publieksjury vormt 50% van de score.

Terug naar overzicht