Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
14

Winnaars eerste tender Innovatief Actieprogramma Drenthe bekendgemaakt

Gedeputeerde Ard van der Tuuk heeft in Westervelde de prijzen uitgereikt aan de winnende deelnemers van de eerste tender van het Innovatief Actieprogramma Drenthe (IAD). In de prijzen vielen onder meer de ontwikkeling van een ballonkatheter voor het dotteren van de kransslagader, een bodemsensor die een teler van gewassen kan informeren over zaken als een optimale bemesting en de korrelgrootte van de bodem en een scanmachine, waarmee gelaste onderdelen automatisch en in korte tijd gecontroleerd kunnen worden op lasfouten.

Afhankelijk van het ingediende project was een subsidie mogelijk van maximaal 30%, met een maximum variërend van € 15.000,- tot € 60.000,-.

Met de Subsidieregeling Innovatief Actieprogramma Drenthe (IAD) geeft de provincie een extra impuls aan innovatieve acties in Drenthe. De provincie vindt het belangrijk de innovatiekracht in Drenthe te vergroten. Innovatie en innovatief ondernemerschap zijn noodzakelijk om de economische groei in Drenthe verder te bevorderen en de concurrentiepositie van het Drentse bedrijfsleven te versterken. Het Actieprogramma richt zich op de Drentse speerpunten en kansrijke sectoren: agribusiness, sensortechnologie, energie en healthy ageing. De subsidieregeling is een gezamenlijk initiatief van de Kamer van Koophandel Noord, Syntens Innovatiecentrum, de NOM en het SNN. Er zijn twee tenders. De aanvraagtermijn voor de tweede tender is inmiddels geopend. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 30 maart 2013.

Terug naar overzicht