Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
14

Glastuinbouwbedrijven vragen voor ruim € 13 miljoen energie-innovatie subsidie aan

Twintig glastuinbouwbedrijven hebben in totaal ruim € 13 miljoen subsidie aangevraagd voor investeringen in energie-innovaties. De subsidie Marktintroductie energie-innovaties (MEI) was open van 24 september tot en met 29 oktober 2012. Een commissie gaat nu de projectplannen beoordelen. De projectplannen zullen worden beoordeeld op een aantal criteria, waaronder reductie van de CO2-uitstoot en de vermindering van het gebruik van primaire energie.

Er is in totaal € 7,5 miljoen beschikbaar voor deze subsidie, waarvan € 3,5 miljoen voor semi-gesloten kassystemen en € 4 miljoen voor overige energiesystemen. Van de twintig aanvragen werden er vijftien met een bedrag van totaal € 9,6 miljoen ingediend voor semi-gesloten kassystemen, en vijf van in totaal € 4,2 miljoen voor overige energiesystemen.

Het doel van de MEI-subsidie is het stimuleren en versnellen van de vervroegde marktintroductie van energiesystemen door glastuinbouwondernemingen. Investeringen in innovatieve energiesystemen in de glastuinbouw moeten leiden tot energiebesparing.

Terug naar overzicht