Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
14

Schadefonds Geweldsmisdrijven gaat over naar all in-tegemoetkoming

Vanaf 15 oktober 2014 gaat het Schadefonds Geweldsmisdrijven over naar een tegemoetkoming in de vorm van één bedrag. Ontvangers krijgen niet langer aparte vergoedingen voor verschillende schadeposten. Slachtoffers ontvangen voortaan, afhankelijk van de ernst van hun letsel een rond bedrag, variërend van € 1.000 tot € 35.000. De beschikbare bedragen zullen in zes categorieën worden onderverdeeld.

Op dit moment hanteert het fonds nog 26 verschillende schadeposten. De vergoedingen voor deze posten worden soms zeer nauwkeurig uitgerekend, terwijl tegelijkertijd de tegemoetkoming en het wettelijk bepaalde maximumbedrag voor schade uitwijzen, dat lang niet alles wordt vergoed.

Door de werkwijze te veranderen, is het voor slachtoffers vanaf nu mogelijk, een redelijke schatting te maken van de te verwachten tegemoetkoming. Uit onderzoek van het fonds bleek al eerder, dat de tevredenheid van slachtoffers, die een uitkering ontvingen, met name afhangt van de snelheid van afhandeling en de mate waarin het ontvangen bedrag aan de verwachtingen voldoet.

Om het een en ander uitvoerbaar te maken is er een wijziging op de Regeling maximumbedragen uitvoering schadefonds geweldsmisdrijven gepubliceerd in de Staatscourant. Op de website van het Schadefonds is vanaf 15 oktober meer informatie over de all-in bedragen te vinden.

Terug naar overzicht