Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
14

Nieuwe call Topsector Logistiek aangekondigd

NWO en het topconsortium voor Kennis en Innovatie Logistiek (TKI Logistiek) organiseren gezamenlijk een nieuwe call voor fundamenteel en toegepast onderzoek in de Topsector Logistiek. Momenteel wordt de call uitgewerkt en deze zal waarschijnlijk half november dit jaar worden gepubliceerd. De voorlopige deadline voor definitieve aanvragen is gepland voor half februari 2015. Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia en cofinanciering is verplicht.

Onderzoekers zullen samenwerken in de consortia met private en/of publieke partners. Deze partners leveren een financiële bijdrage (cofinanciering). Het percentage cofinanciering voor aanvragen voor toegepast onderzoek is een stuk hoger dan die voor fundamenteel onderzoek.

Doel van TKI Logistiek is het ontwikkelen, delen en toepassen van nieuwe kennis die nodig is voor de vitaliteit van de Nederlandse logistieke sector voor de (middel)lange termijn. Aanvragen moeten inhoudelijk
aansluiten op de agenda van de Topsector Logistiek. Het programma zal moeten leiden tot bruikbare resultaten voor het bedrijfsleven in de topsector Logistiek. 

NWO is actief betrokken bij het Logistieke Topconsortium voor Kennis en Innovatie, dat opgericht is voor de bevordering en afstemming van de activiteiten die de verschillende betrokken partijen ontwikkelen en uitvoeren voor de Topsector Logistiek. NWO stimuleert onderzoek naar vijf roadmaps in de Topsector Logistiek via Open Competities en in gerichte programma's.

Terug naar overzicht