Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
14

NWO-oproep ‘Duurzame Business Modellen (DBM). Top-Up voor Valorisatie’

NWO heeft de oproep ‘Duurzame Business Modellen (DBM). Top-Up voor Valorisatie’ gepubliceerd.

Dit financieringsinstrument biedt de mogelijkheid van kennisdeling en disseminatie van onderzoeksresultaten uit de lopende DBM (I en II) projecten.

In de DBM-onderzoeksprojecten worden consortia gefinancierd om interessante en vernieuwende concepten op het gebied van duurzame businessmodellen uit te werken en te realiseren en om de adoptie en succeskans van duurzame businessmodellen te vergroten.

Het doel van het DBM onderzoeksprogramma is het verdiepen van wetenschappelijke kennis over duurzame businessmodellen en tegelijkertijd te werken aan directe toepassing bij bedrijven van de ontwikkelde kennis. Uitwisseling van kennis is een voorwaarde voor maatschappelijke en economische impact en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Om de toepassing van de ontwikkelde kennis te verstevigen en bij gebruikers terecht te laten komen, wordt de Top-Up voor valorisatie beschikbaar gesteld. De doelstelling is het stimuleren van kennisdeling en disseminatie van resultaten uit de lopende DBM I en II projecten.

DBM Top-Up projecten zijn specifieke, afgebakende valorisatieprojecten voor (uitsluitend) de lopende DBM projecten. Activiteiten in de DBM Top-Up projecten kunnen betrekking hebben op een breed scala aan initiatieven. Voorbeelden daarvan zijn het ontwikkelen van een tool, het organiseren van een (internationaal) congres, een handboek, documentaire of een interactieve leeromgeving. Het is van belang dat de Top-Up niet alleen ingezet wordt voor traditionele vormen van kennisbenutting, maar juist voor nieuwe manieren van kennisbenutting. De valorisatie is bij voorkeur multimediaal.

Alleen projectleiders van een lopend project in het DBM programma (I en II) kunnen een aanvraag indienen wanneer zij in dienst zijn bij een Nederlandse universiteit en/of een door NWO erkende kennisinstelling voor minimaal de looptijd van het project, én een dienstverband (aanstellingsduur) hebben voor minimaal de looptijd van het onderzoek waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

De subsidie bedraagt maximaal € 50.000. Dit budget kan besteed worden aan personele en materiële kosten.

Aanvragen kunnen tot en met 8 oktober 2019, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/sgw/duurzame-businessmodellen/duurzame-businessmodellen.html

Terug naar overzicht