Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
14

€ 4 miljoen extra voor zij-instromers in mbo ‘bèta en techniek’

Er is een nieuw plafond bekendgemaakt voor zij-instromers die lesgeven op mbo-opleidingen die vallen onder de ‘bèta en techniek’.

Concreet gaat het om een plafond van € 4 miljoen binnen de Regeling subsidie zij-instroom (ZIJ-INSTROOM).

De in aanmerking komende opleidingen zijn opgenomen in bijlage 1 van de regeling. Het betreft zowel opleidingen uit de beroepsgerichte als herziene kwalificatiestructuur.

Mbo-instellingen kunnen bij hun aanvraag bij DUO aangeven of het een aanvraag betreft voor een docent die werkzaam is in één van de opleidingen zoals opgenomen in de bijlage. Dit kan door in het veld ‘vak’ door middel van vermelding van één of meerdere crebo-nummers waarvoor de betreffende zij-instromer lesgeeft. Indien de opgegeven crebo-nummers overeenkomen met een crebo-nummer in bijlage 1, dan kan uit dit specifieke budget een toekenning worden gedaan. Verder blijven de voorwaarden van de regeling ongewijzigd.

Voor 2019 is er op het moment van inwerkingtreden van deze regeling een flink aantal mbo-aanvragen dat wel aan de voorwaarden voldoet, maar niet toegekend kan worden omdat er op dit moment onvoldoende budget beschikbaar is. Aan de mbo-instellingen zal worden gecommuniceerd dat wanneer deze aanvragen betrekking hebben op een docent die lesgeeft aan een opleiding zoals vermeld in de lijst in bijlage 1, zij deze aanvraag opnieuw kunnen indienen met vermelding van het crebo-nummer waarom het gaat. Deze aanvraag zal uit de beschikbare € 4 miljoen dan alsnog worden gehonoreerd.

Terug naar overzicht