Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
14

Nieuwe openstelling Subsidieregeling ondersteuning zelfstandig vertrek

Er is een nieuwe openstelling voor de Subsidieregeling ondersteuning zelfstandig vertrek 2019 (ZELFVER) gepubliceerd.

Aanvragen kunnen van 15 juli tot en met 30 september 2020 worden ingediend bij de Dienst Terugkeer en Vertrek. Voor 2020 zijn de volgende plafonds vastgesteld: € 1,5 miljoen (onderdeel A) en € 200.000 (onderdeel B).

Over de regeling
Doel van de regeling is het ondersteunen van projecten die zijn gericht op ondersteuning van zelfstandig vertrek van vreemdelingen om onrechtmatig verblijf te voorkomen of te beëindigen.

Subsidie kan worden verstrekt voor projecten zonder winstoogmerk op het gebied van:

  • A. het bevorderen van het zelfstandig vertrek van vreemdelingen uit Nederland door hen te ondersteunen bij het zelfstandig vertrek en bij de herintegratie in het land van herkomst, met als doel het voorkomen of beëindigen van onrechtmatig verblijf van vreemdelingen in Nederland; of
  • B. het bieden van ondersteuning bij het zelfstandig vertrek uit Nederland van gemeenschapsonderdanen die zich in Nederland maatschappelijk niet kunnen handhaven en die niet over voldoende financiële middelen beschikken om op eigen gelegenheid uit Nederland te vertrekken.


In aanmerking voor projecten onder A. komen in Nederland gevestigde, niet-gouvernementele organisaties met rechtspersoonlijkheid naar Nederlands recht. Ook voor projecten onder B. komen in Nederland gevestigde, niet-gouvernementele organisaties met rechtspersoonlijkheid naar Nederlands recht in aanmerking. Zij moeten echter minimaal vijf jaar ervaring hebben met het uitvoeren van een landelijk terugkeerproject dat is gericht op de terugkeer van gemeenschapsonderdanen.

Terug naar overzicht