Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
14

ZonMw publiceert oproep Patiëntenregistratie Ronde 4

ZonMw heeft de vierde ronde van Patiëntenregistratie binnen het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) gepubliceerd. Aanvragen voor projectideeën kunnen tot en met 13 oktober 2015 worden ingediend. Het beschikbare budget is € 1 miljoen. Naar verwachting worden vier tot acht projecten gefinancierd. Patiëntenregistratie Ronde 4 stimuleert initiatieven gericht op het beschikbaar komen van kennis over het gebruik van geneesmiddelen in de praktijk.

ZonMw acht een duurzame infrastructuur daarbij essentieel. De subsidie is daarom bedoeld voor de startfase van een patiëntenregistratie, dat uiteindelijk het verkrijgen van spiegelinformatie, monitoren van het gebruik van geneesmiddelen, wetenschappelijk onderzoek en vergoedingsbeslissingen mogelijk moet maken. De zorgverlener heeft daarbij de regie en patiëntenparticipatie moet substantieel geborgd zijn. In deze ronde komen onderzoeksprojecten dus niet in aanmerking voor subsidie.

De looptijd van een Patiëntenregistratie-project is vier jaar. Commerciële partijen zoals een farmaceutisch bedrijf of een zorgverzekeraar, kunnen geen hoofdaanvrager zijn, maar worden wel aangemoedigd om cofinancier en partner van het project te zijn. De deadline voor de volledige subsidieaanvraag is 22 maart 2016.

Het doel van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen is het efficiënter, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen.

Terug naar overzicht