Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
14

Talentlening voor kunstenaars en creatieven geïntroduceerd

De Talentlening is een initiatief van Het Fonds Cultuur+Financiering, onderdeel van Stichting Cultuur+Ondernemen. De lening kan worden verstrekt aan kunstenaars en creatieven. Het leenbedrag bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 40.000, met een rentepercentage van 3%. De terugbetalingsperiode beslaat vijf jaar. Plannen kunnen worden ingediend bij het Fonds Cultuur+Financiering, die worden beoordeeld op professionaliteit en financiële haalbaarheid. Er vindt geen inhoudelijke toetsing plaats. Wel moet aannemelijk worden gemaakt dat het geleende geld binnen de afgesproken tijd kan worden terugbetaald. De afsluitkosten voor een lening bedragen eenmalig € 50.

Leningen kunnen bijvoorbeeld worden verstrekt voor een modecollectie, aanpassingen aan een studio, atelierruimte, apparatuur of instrumenten. Voor leningen groter dan € 40.000 wordt een borgstelling aangeboden voor (een deel van) het te lenen bedrag. Hiervoor werkt Stichting Cultuur+Ondernemen samen met Triodos Bank. Alle leningen en de borgstellingen worden verstrekt vanuit het Fonds Cultuur+Financiering.

Onlangs is de eerste Talentlening verstrekt, namelijk aan productiemaatschappij Tangerine Tree, die de Talentlening heeft ingezet als startkapitaal.

Terug naar overzicht