Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
14

Mondriaan Fonds honoreert 14 plannen voor een Bijdrage Publicaties, nieuwe ronde in najaar

Het Mondriaan Fonds biedt sinds het begin van dit jaar weer de mogelijkheid om een 'Bijdrage Publicaties' aan te vragen. Dit is een bijdrage aan de productie van bijzondere publicaties van en over levende beeldend kunstenaars. Voor de eerste aanvraagronde werden 38 plannen ingediend, 14 daarvan werden gehonoreerd. Veel aanvragen betroffen een monografie. Voor werkelijk technisch innovatieve publicaties werden echter maar weinig aanvragen ingediend, aldus het Mondriaan Fonds.

In de eerste ronde van 2015 werden projecten gehonoreerd van Jennifer Tee, Uitgeverij Pels en Kemper, Sanne Peper, Raimond Wouda, Marleen Sleeuwits, Pedro Bakker, gerlach en koop, Ipso Facto, Theo Baart, Anne de Vries, Christie van der Haak, Wouter Osterholt, Hanne van der Woude en Martin Roemers.

De eerstvolgende deadline voor het indienen van aanvragen voor een Bijdrage Publicaties is 23 oktober 2015. De bijdrage is maximaal 25% van de productiekosten of, indien de publicatie in technisch opzicht innovatief is, maximaal 40% van de productiekosten. Een bijdrage kan worden verstrekt aan beeldend kunstenaars en uitgevers, gezamenlijk of individueel.

Terug naar overzicht