Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
14

Limburg verlaagt maximale subsidie voor gemeenschapsaccommodaties

De provincie Limburg heeft de Nadere subsidieregels gemeenschapsaccommodaties 2020-2023 (GALI) aangepast.

De aanpassing betreft een verlaging van de maximale subsidie per project tot € 100.000. Voorheen kon maximaal € 250.000 worden toegekend in het geval een project naar het oordeel van Gedeputeerde Staten aansloot bij meerdere provinciale kaders.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het ondersteunen van de (her)ontwikkeling van respectievelijk tot gemeenschapsaccommodaties, zodat wordt voorzien in een brede ontmoetingsfunctie voor alle inwoners en specifieke ondersteuning van de inwoners in een kwetsbare positie.

Een gemeenschapsaccommodatie betreft een vrij toegankelijk, multifunctioneel gebouw, centraal gelegen in een woonkern of woonwijk, met een brede ontmoetingsfunctie, dat huisvesting biedt aan lokale organisaties en bovendien een ondersteuningsfunctie heeft voor kwetsbare inwoners bij het zelfstandig wonen en meedoen in de gemeenschap.

In aanmerking voor subsidie komen gemeenten, stichtingen, verenigingen en coöperaties die eigenaar zijn van een gemeenschapsaccommodatie of van een onroerende zaak die wordt omgevormd tot een gemeenschapsaccommodatie of waarop een gemeenschapsaccommodatie wordt gebouwd.

De subsidie is nooit hoger dan de financiële bijdrage van de gemeente voor de betreffende gemeenschapsaccommodatie en bedraagt nu dus maximaal € 100.000 per project. Aanvragen kunnen tot en met 30 juni 2023 worden ingediend bij de provincie Limburg. In totaal is een budget van € 1.375.000 te verdelen.

Terug naar overzicht