Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
14

ZonMw opent ronde leernetwerken hbo v-docenten en wijkverpleegkundigen

ZonMw heeft een oproep opengesteld binnen het programma Zichtbare schakel fase 2 - Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen. De oproep is gericht op deskundigheidsbevordering van docenten verpleegkunde en beginnende en ervaren wijkverpleegkundigen door het stimuleren van de (door)ontwikkeling van duurzame leernetwerken op het gebied van de wijkverpleging. Aanvragen kunnen tot en met 16 juni 2015 worden ingediend. Er is een budget beschikbaar van € 1 miljoen. De maximale bijdrage is € 100.000.

Aanvragen kunnen alléén worden ingediend door hogescholen en private aanbieders die opleiden tot een NVAO-geaccrediteerde hbo-bachelor verpleegkunde. Deze onderwijsinstelling is hoofdaanvrager en bestuurlijk verantwoordelijke van de aanvraag. Een onderwijsinstelling kan slechts één subsidieaanvraag indienen en maar bij één subsidieaanvraag betrokken zijn. Wel kunnen er meerdere onderwijsinstellingen bij één gezamelijke aanvraag betrokken zijn. De maximale bijdrage is dan € 100.000 per onderwijsinstelling.

Wijkverpleegkundigen moeten betrokken worden bij het opstellen van de aanvraag, bij de opzet van het leernetwerk en bij de uitvoering van activiteiten in het leernetwerk. Verder is het ook verplicht dat de onderwijsinstellingen de subsidie gezamenlijk aanvragen met in ieder geval één en het liefst meerdere praktijkorganisaties waarbinnen wijkverpleegkundigen werkzaam zijn.

Doel van het ZonMw-programma Zichtbare schakel fase 2 – Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen is:

• Impuls geven aan het vergroten van de competenties van (nieuwe) wijkverpleegkundigen betreffende hun hernieuwde positie in de wijk en de nieuwe taken rond indiceren en organiseren van zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet;

• Impuls geven aan het vergroten van het aantal wijkverpleegkundigen.

Terug naar overzicht