Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
14

Mobiles for Good Challenge voor mobiele toepassingen met sociale impact

De Mobiles for Good Challenge is een initiatief van de Vodafone Foundation. Met deze Challenge wil zij de ontwikkeling van mobiele toepassingen stimuleren, die een sociale impact hebben in Nederland. Voorbeelden zijn betere zorg, welzijn, onderwijs, veiligheid en werkgelegenheid. Ideeën kunnen tot en met 25 mei 2015 worden ingediend. De zes winnende teams ontvangen een geldbedrag van € 30.000 en deelname aan de Innovation Bootcamp (een accelerator-programma van vier maanden).

Deelname staat open voor rechtspersonen met een sociale missie (en met tenminste twee werknemers). Ingediende ideeën zullen worden beoordeeld op criteria als sociale impact, de waarde voor eindgebruikers, uitvoerbaarheid, levensvatbaarheid, innovativiteit en originaliteit.

De Innovation Bootcamp vindt plaats in de periode september 2015 tot en met januari 2016. Tijdens trainingen krijgen deelnemers de kans om de wensen van hun klanten in kaart te bregen, een businessmodel te ontwikkelen en krijgen zij begeleiding in het ontwikkelingsproces van hun toepassing.

Terug naar overzicht