Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

Steun voor digitalisering en robotisering mkb Groningen-Emmen

Het doel van de regeling is om ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in de provincie Groningen en gemeente Emmen toekomstbestendiger te maken door de productieomgeving te digitaliseren of te robotiseren.

De regeling vormt een uitwerking van Titel 2.12 (Steun aan subsidie-instrumenten voor bevordering digitalisering en robotisering) van de regeling Subsidies JTF-regio Groningen-Emmen (JTF-GE).

Subsidie wordt verstrekt aan een mkb-onderneming die op het moment van aanvragen een vestiging heeft in de provincie Groningen of gemeente Emmen en daar ondernemingsactiviteiten uitvoert. De ondernemingsactiviteiten dienen te vallen onder de SBI-codes 10 t/m 35, 41 t/m 43, 49 t/m 52, 61 t/m 63 of 72.

Op basis van de regeling kan subsidie worden verstrekt voor een project waarvan de effecten neerslaan in de provincie Groningen of gemeente Emmen. Het project moet betrekking hebben op één van de volgende activiteiten:

  • een door een onafhankelijke deskundige opgesteld strategisch digitaliserings- of robotiseringsadvies; of
  • de aanschaf en implementatie van hard- of software die het productieproces van een onderneming digitaliseert of robotiseert.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 20.000 voor een door een onafhankelijke deskundige opgesteld strategisch digitaliserings- of robotiseringsadvies en maximaal € 80.000 voor de aanschaf en implementatie van hard- en software die het productieproces van een onderneming digitaliseren of robotiseren.

Aanvragen kunnen van 20 maart 2024 tot en met 31 december 2024 worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Subsidie wordt verstrekt op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Terug naar overzicht