Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

Nieuwe subsidies voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen

De begin deze maand al aangekondigde nieuwe regelingen betreffen een vervolg op de regelingen in het kader van het Uitvoeringsprogramma Herstructurering Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen Plus (HIRB+) 2020-2023. Het gaat dus om de opvolgers van onder andere de HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2020 (HIRB+) en de HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie ondersteuning toekomstbestendige werklocaties Noord-Holland 2023 (HIRB+WL).

Met de nieuwe regelingen wil de provincie meer aandacht geven aan de verduurzaming van bestaande bedrijventerreinen. De regeling voor toekomstbestendige bedrijventerreinen is gericht op fysieke maatregelen ten behoeve van de toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen, de regeling voor toekomstbestendige werklocaties is gericht op procesondersteuning en onderzoek.

De regeling voor toekomstbestendige bedrijventerreinen wordt opengesteld van 18 april tot en met 30 mei 2024, met een subsidieplafond van € 1 miljoen. De regeling voor toekomstbestendige werklocaties gaat open van 4 april tot en met 1 oktober 2024, met een subsidieplafond van € 550.000.

Terug naar overzicht