Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

Laatste oproep voor uitvoeringssubsidie Versnellers ggz

Het doel van deze oproep is het faciliteren van regio’s bij de voortzetting en/of uitbreiding van een bestaand samenwerkingsverband en het aanstellen van een versneller. Het betreft in de eerste plaats regio’s waar de gemiddelde wachttijden het langst zijn en de Treeknormen (ruim) overschrijden.

De aangestelde versneller zal een duidelijke stimulerende en faciliterende rol vervullen bij het continueren van bestaande lokale of regionale samenwerkingsverbanden om de toegankelijkheid van de ggz zo optimaal mogelijk te maken waardoor wachttijden, waar dat kan, kunnen worden verkort. De versneller bezielt, stuurt en begeleidt de regionale partners op een zodanige manier dat de regionale partners een duurzaam samenwerkingsverband vormen waarin alle cruciale partners eigenaarschap erkennen en verantwoordelijkheid nemen voor het terugdringen van de wachttijden binnen de Treeknormen voor alle cliëntgroepen.

Daarbij dienen partijen tijdens de looptijd van het project concrete afspraken te maken over het vervolg van de samenwerking en de ondersteuning daarvan. Na afloop van het project dient binnen regio’s een structurele en duurzame samenwerking te zijn gerealiseerd tussen de samenwerkingspartners.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een ggz-instelling, namens een regionaal bestaand samenwerkingsverband. Per regio kan maximaal één aanvraag worden ingediend.

De subsidie bedraagt maximaal € 150.000 voor projecten met een looptijd van maximaal twaalf maanden. Het totale beschikbare subsidiebudget bedraagt € 900.000.

Aanvragen kunnen tot en met 30 april 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Terug naar overzicht