Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

IenW werkt aan regeling voor emissieloze zeevaart

De regeling die wordt voorbereid betreft de Tijdelijke subsidieregeling haalbaarheidsstudies Green Corridors NL-VK (GCNLVK), die zich vooral richt op Nederlandse en Britse reders en zeehavenexploitanten, maar ook andere partijen kunnen meedoen. Met de regeling – die nu tot en met 10 april 2024 ter consultatie is voorgelegd – wil IenW Nederlandse reders en zeehavenexploitanten aanmoedigen samen te gaan werken met Britse partijen. Samen kunnen ze onderzoeken of vaarroutes verduurzaamd kunnen worden. Dit moet inzicht geven op de benodigde inzet van duurzame energiedragers en de benodigde infrastructuur in havens.

De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten van een haalbaarheidsstudie naar de transitie naar varen met netto nul broeikasgasemissies met ten minste één schip op een corridor tussen zeehavens in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De steunintensiteit wordt met 10 procentpunten verhoogd voor subsidie aan een middelgrote onderneming en met 20 procentpunten voor kleine ondernemingen.

Aanvragen kunnen van 3 juni 2024 tot en met 17 juli 2024 worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen worden gerangschikt aan de hand van diverse criteria, waarna het subsidieplafond van € 500.000 wordt verdeeld op volgorde van rangschikking van de aanvragen.

Kijk voor meer informatie én de mogelijkheid om te reageren op de nu bekendgemaakte concept-wettekst op: https://www.internetconsultatie.nl/tijdelijke_subsidieregeling_haalbaarheidsstudies_green_corridors_nl_vk/b1

Terug naar overzicht