Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

Bijeenkomsten voor Versterking cultuureducatie vmbo, vso en praktijkonderwijs

Op 21 maart, 3 en 4 april organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie vier informatiebijeenkomsten voor de scholen en instellingen over de regeling Versterking cultuureducatie vmbo, vso en praktijkonderwijs. Doel van de bijeenkomsten is om kennis met elkaar te maken, elkaar te inspireren en samen antwoorden te vinden op vragen die er zijn. De bijeenkomsten vinden plaats in de middag in Leiden, Amersfoort, Den Bosch en Groningen.

Het programma zal starten met een korte pitch van maximaal twee minuten per gehonoreerd project, waar ook de belangrijkste vraag of uitdaging onderdeel van uitmaakt. Voor scholen die een project willen starten, is de bijeenkomst geschikt om inspiratie op te doen en meer te weten te komen over de regeling. Verder bestaat het programma uit het uitwisselen tussen lopende projecten en informatie over de subsidieregeling voor geïnteresseerden. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel, waarbij de twee groepen met elkaar in gesprek gaan.

 

De data & locaties zijn als volgt:

Met de Regeling versterking Cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 worden projecten ondersteund waarmee de school een volgende stap kan zetten om cultuureducatie te verankeren in het curriculum. De subsidie wordt verstrekt voor het (door)ontwikkelen, uitvoeren en verankeren van een project in samenwerking met een culturele instelling waarbij de culturele ontwikkeling van de leerlingen wordt bevorderd.

 

De subsidie kan worden aangevraagd door het bestuur van een in Nederland gevestigde school of vestiging van een school voor vmbo en/of praktijkonderwijs en/of voortgezet speciaal onderwijs. Wanneer een school al eerder heeft deelgenomen aan een project waarvoor subsidie is verleend op grond van de voorgaande regelingen van het Fonds ten behoeve van cultuuronderwijs in het vmbo en het praktijkonderwijs, kan een aanvraag uitsluitend ingediend worden als het plan een vervolgplan is, waarbij de uitkomsten van het eerder uitgevoerde plan het beginpunt zijn. 

Terug naar overzicht