Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

Indienen aanvragen Deelprogramma Waddenparels van het Waddenfonds niet langer zinvol

Van 1 februari tot en met 30 juni 2014 kunnen er bij het Waddenfonds aanvragen worden ingediend voor verschillende deelprogramma's, waaronder de actielijn Waterparels, onderdeel van het Programma Werelderfgoed, toerisme, landschap en Cultuurhistorie. Voor dit onderdeel zijn echter al veel aanvragen binnengekomen, waardoor het, in relatie met beschikbare budget van € 5 miljoen, op het moment niet meer zinvol is, nog aanvragen in te dienen.

Voor de deelprogramma's Natuur en Water (subsidieplafond € 5 miljoen), Landbouw en Visserij (subsidieplafond € 5 miljoen) en het Budget Lokale innovaties (subsidieplafond € 1 miljoen) kunnen nog wel aanvragen worden ingediend.

Het Waddenfonds is een fonds voor extra investeringen in projecten in en rond de Waddenzee. Het gaat om projecten die de kwaliteit van de natuur, het landschap, de regionale economie en energie in de Waddenregio duurzaam versterken. Hiervoor is tot 2026 € 500 miljoen beschikbaar. Bedrijven en organisaties die een bijdrage uit het Waddenfonds ontvangen, moeten zelf ook investeren.

Terug naar overzicht