Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
14

Aanmelden New Material Award voor ontwerpen van de toekomst geopend

Kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten die in Nederland actief zijn kunnen tot en met 27 juni deelnemen aan de New Material Award. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award, een geldbedrag van € 15.000, dat kan worden besteed aan het verder ontwikkelen en / of in de markt zetten van het gepresenteerde ontwerp en de New Material Fellow, een fellowship bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Uit de inzendingen worden een aantal ontwerpen geselecteerd, die van 20 november 2014 tot en met 5 januari in het nieuwe Instituut te zien zijn. De New Material Fellow wordt door de jury voorgedragen op basis van een onderzoeksvoorstel. De winnaars van de Award en de Fellow zullen tijdens de opening van de expositie, op 20 november, bekend worden gemaakt.

Per inzending is € 50 inschrijfgeld verschuldigd. De Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving en Het Nieuwe Instituut. Het is de opvolger van de DOEN | Materiaalprijs.

Terug naar overzicht