Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

SNN: budget productieve landbouwinvesteringen overvraagd

Ruim 550 landbouwers uit Drenthe, Fryslân en Groningen hebben de afgelopen weken een aanvraag ingediend voor deze subsidie die hen moet helpen om hun bedrijven te verduurzamen. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van moderne installaties en machines.

Door de grote belangstelling zijn er meer aanvragen ingediend dan dat er subsidiebudget beschikbaar is, zo meldt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Na de beoordeling van alle aanvragen kijkt SNN welke aanvragen binnen het subsidiebudget vallen.

Bij deze subsidie in het kader van de provinciale regelingen voor Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 wordt er gebruik gemaakt van de tendermethode. Alle complete aanvragen worden daardoor na de sluitingsdatum beoordeeld en gerangschikt op basis van puntenaantal. De projecten met het hoogste aantal punten komen als eerste in aanmerking voor de subsidie.

Degenen die een aanvraag hebben ingediend, krijgen volgens het SNN in de week van 4 maart 2024 te horen of hun aanvraag binnen het beschikbare subsidiebudget valt.

Zie ook: https://www.snn.nl/nieuws/veel-belangstelling-voor-de-subsidie-productieve-investeringen-landbouw

Terug naar overzicht