Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

Scholen krijgen weer steun voor verbeteren basisvaardigheden

Met de dit voorjaar officieel te publiceren regelingen wordt een vervolg gegeven aan de Subsidieregeling verbetering basisvaardigheden voor scholen 2023 (SVB23) en de Subsidieregeling verbetering basisvaardigheden voor prioriteitsscholen 2023 (SVB-PRIO23). De regelingen komen voort uit het Masterplan basisvaardigheden, waarmee beoogd wordt de leerprestaties op het gebied van taal, rekenen-wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid op een hoger peil krijgen.

Het doel van de regelingen is om scholen in staat te stellen om bewezen effectieve interventies in te zetten om zo aantoonbaar de basisvaardigheden van leerlingen te verbeteren. Inmiddels zijn zo'n drieduizend scholen aan de slag in het kader van eerdere tranches van de subsidie verbetering basisvaardigheden. Met de nu aangekondigde nieuwe regelingen kunnen nog meer scholen aan de slag met het verbeteren van de basisvaardigheden. De regeling voor prioriteitsscholen is daarbij specifiek bedoeld voor scholen met het inspectieoordeel ‘zeer zwak’ of ‘onvoldoende’.

Met een looptijd van twee jaar kunnen scholen aanspraak maken op in totaal € 500 per leerling per schooljaar. Het totaalbudget voor de regelingen is € 618,5 miljoen.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/02/14/voorhang-subsidieregelingen-verbetering-basisvaardigheden-2024

Terug naar overzicht