Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

NWO-oproep Senior Expert Programma voedsel- en voedingszekerheid

Het doel van het programma is het bevorderen van kennis en innovatie voor de mondiale voedsel- en voedingszekerheid (SDG2) door middel van een samenwerking tussen Nederland en CGIAR. CGIAR is een wereldwijd samenwerkingsverband dat internationale organisaties verenigt die zich bezighouden met onderzoek naar voedselzekerheid.

Concreet ondersteunt het SEP II de deelname van Nederlandse onderzoeksorganisaties aan CGIAR. Het SEP II financiert een deel van de personeelskosten van een senior expert van een Nederlandse onderzoeksorganisatie die deelneemt of wenst deel te nemen aan een CGIAR onderzoeksinitiatief (CGIAR RI), impact platform of de deelname aan de eenheid gericht op private partnerschappen voor impact (PP4I unit).

Senior Experts van Nederlandse onderzoeksorganisaties kunnen een aanvraag indienen als ze voldoen aan de volgende criteria:

  • hebben minimaal een MSc/MA;
  • senior experts met een PhD hebben minimaal 10 jaar relevante werkervaring na het behalen van een PhD;
  • senior experts met een MSc/MA hebben minimaal vijftien jaar relevante werkervaring na het behalen dan een MSc/MA en hebben een senior management positie bij de Nederlandse onderzoeksinstelling.

Doel van de te financieren projecten is:

  • het benutten van Nederlandse kennis en expertise voor de prestaties en impact van CGIAR onderzoeksinitiatieven;
  • het benutten van de expertise, het onderzoek en de netwerken van CGIAR voor Nederlandse kennisinstellingen;
  • samenwerken op het gebied van onderzoek en innovatie, het delen van kennis, en het versterken van capaciteiten op een aantal geselecteerde gebieden van wederzijds belang voor CGIAR en Nederland op het gebied van mondiale voedsel- en voedingszekerheid.

Voor de nu gepubliceerde oproep is een budget van € 8,5 miljoen beschikbaar. Het programma biedt de mogelijkheid om een deel van de personeelskosten van Senior Experts van Nederlandse onderzoeksorganisaties te financieren om (extra) tijd te besteden aan het geselecteerde CGIAR RI, Platform of de PP4I unit. Dit betekent dat de Nederlandse onderzoeksorganisatie een vergoeding krijgt voor de tijd dat de Senior Expert zich met CGIAR bezighoudt. Verder zal CGIAR de Senior Expert huisvesten zonder (extra) personeelskosten. De subsidie bedraagt maximaal € 600.000 voor vier jaar. De minimale looptijd van een opdracht is één jaar en de maximale looptijd is vier jaar. De minimale hoeveelheid fte dat kan worden aangevraagd is 0,2 (20%) en de maximale hoeveelheid is 0,5 (50%).

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadline is 11 juni 2024.

Terug naar overzicht