Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

Nieuwe FCP-regeling ter bevordering inclusieve talentketen

Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) heeft de Regeling Brug voor Talent (BRUGFCP) gepubliceerd.

Doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren van de samenwerking, afstemming en aansluiting tussen culturele instellingen en kunstvakopleidingen ter bevordering van een inclusieve talentketen met aandacht voor doorstroom en ontwikkeling van talenten die drempels ervaren op hun route richting kunstvakonderwijs. Er is een plafond van € 625.000 beschikbaar.

Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd door een in het Koninkrijk der Nederlanden gevestigde culturele instelling met rechtspersoonlijkheid zonder winstoogmerk.

Subsidie kan worden verstrekt voor een project dat gericht is op versterking van de samenwerking tussen culturele instellingen en het kunstvakonderwijs en dat bijdraagt aan het duurzaam verlagen van drempels binnen de talentketen die een bepaalde groep talenten ervaart.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een bedrag van minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 per project.

Aanvragen kunnen van 17 februari tot en met 9 oktober 2020 worden ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie en worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht