Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

MIT Zuid-regeling gewijzigd voor nieuwe openstellingen

De zevende wijzigingsregeling van de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 (MITZUID) is gepubliceerd.

Deze al aangekondigde wijzigingsregeling bevat onder meer de nieuwe openstellingen voor de onderdelen 'Haalbaarheidsprojecten' en 'R&D-samenwerkingsprojecten'. Deze landelijk afgestemde openstellingen lopen van 7 april tot en met 10 september 2020 (Haalbaarheidsprojecten) en van 11 juni tot en met 10 september 2020 (R&D-samenwerkingsprojecten). Net als vorig jaar is in totaal € 10.464.000 subsidie te verdelen.

De opzet van de regeling is verder vrijwel gelijk aan de opzet in 2019. Een belangrijke wijziging voor R&D-samenwerkingsprojecten is echter dat projecten ten minste een score van 10 punten dienen te behalen per criterium (technologische vernieuwing, economische waarde, kwaliteit samenwerkingsverband) om in aanmerking te komen voor subsidie. De totale minimale score is ongewijzigd en bedraagt nog steeds 50 punten.

Een andere wijziging betreft het aanvraagformulier voor Haalbaarheidsprojecten. Dit formulier is aangepast, zodat minder aparte papieren bijlagen nodig zijn bij indiening van de aanvraag.

Zie ook: https://www.officielebekendmakingen.nl/prb-2020-880.html en https://www.stimulus.nl/mit-zuid/openstellingsdata-mit-zuid-2020-bekend/

Terug naar overzicht