Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

ZonMw oproepen - Sportimpuls 2014 (ruim € 9 miljoen) en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten (€ 5 miljoen)

ZonMw heeft twee Sportimpuls oproepen gepubliceerd. Aanvragen kunnen worden ingediend door lokale sport- en beweegaanbieders. 
Voor de Sportimpuls 2014 is ruim € 9 miljoen beschikbaar. Nieuw dit jaar is een speciale oproep voor Sportimpuls-aanvragen, die specifiek bestemd zijn voor jeugd tot en met 21 jaar in lage inkomensbuurten. Hiervoor is een bedrag van € 5 miljoen gereserveerd. De deadline voor beide oproepen is 10 april 2014. Er kunnen aanvragen worden ingediend voor bedragen tussen de € 10.000 en € 125.000.

Sportimpuls ondersteunt lokale sport- en beweegaanbieders bij de opstart van de uitvoering van hun lokale actieplannen. Die actieplannen zijn erop gericht via een uitgebreid en / of verbeterd sport- en beweegaanbod mensen te bereiken die (te) weinig sporten en bewegen. Ook het behoud van mensen die anders zouden stoppen met sporten en bewegen wordt beoogd. De actieplannen dienen te leiden tot een hogere sportdeelname en dragen bij aan een gezonde en actieve leefstijl. Daarbij wordt gebruik gemaakt van goed beschreven activiteiten / programma’s die elders al succesvol zijn gebleken.

Terug naar overzicht