Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

Overijssel wijzigt bestaande en opent nieuwe subsidiemogelijkheden

De provincie Overijssel heeft diverse paragrafen van het Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2011 gewijzigd. Daarnaast zijn er ook een aantal paragrafen aan het Uitvoeringsbesluit toegevoegd. 

De wijzigingen zijn als volgt:
• Hoofdstuk 4, Bijzondere bepalingen Cultuur, sport en vrije tijd:
- paragraaf 4.13, Vrijetijdseconomie, is geheel herzien. Zowel de begripsbepalingen, als de subsidiabele activiteiten, als de criteria waaraan moet worden voldaan om voor subsidie in aanmerking te komen zijn aangepast;
- van paragraaf 4.23, Product Markt Partner Combinaties Toerisme (PMPC's), is de definitie van een PMPC gewijzigd. De totale subsidiabele kosten zijn verlaagd naar € 25.000. Verder wordt er voortaan een voorschot van maximaal 25% verstrekt.

• In hoofdstuk 5, Bijzondere bepalingen wonen en leefomgeving, is van de paragraaf Overijssel-Stedendriehoek-Deventer het subsidieplafond verhoogd naar € 11.850.000. Aan dit hoofdstuk zijn verder een aantal paragrafen toegevoegd:
- Verbeteren van de haveninfrastructuur en - faciliteiten. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 14 maart 2014. Voor deze tenderperiode is een subsidieplafond vastgesteld van in totaal € 2.550.000,
- Investeringsimpuls verduurzaming goederen over water. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend. Voor 2014 is een subsidieplafond vastgesteld van in totaal € 750.000,
- Verladersplatform goederenvervoer over water. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 14 maart 2014. Voor deze tenderperiode is een subsidieplafond vastgesteld van € 350.000,
- Kennisondersteuning goederenvervoer over water. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 14 maart 2014. Voor deze tenderperiode is een subsidieplafond vastgesteld van € 490.000.

• Aan hoofdstuk 6, Bijzondere bepalingen Innovatie, is de paragraaf Innovatie Agro&food toegevoegd. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend. Voor 2014 is een subsidieplafond vastgesteld van € 1,9 miljoen.

• Van hoofdstuk 7, Bijzondere bepalingen Verkeer, vervoer en wegen, wijzigen binnen de paragraaf Ketenmobiliteit Overijssel 2014-2015 de subsidiabele activiteiten van de subparagraaf Koppelen van systemen. Tevens is er een indieningstermijn toegevoegd van 30 januari 2015 . Van de subparagraaf Beter Benutten is de subsidiegrondslag aangepast Van beide paragrafen zijn bovendien de criteria gewijzigd.

Terug naar overzicht