Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

Impuls voor 'ondernemende' docenten

In het onderwijs is sprake van een toenemende vraag naar docenten die een duurzame verbinding weten te maken met de maatschappij/beroepspraktijk én in staat zijn om vernieuwingen door te voeren. Ondernemende vaardigheden dragen daar aan bij. Door de toekomstige leraren ondernemend op te leiden zijn deze beter in staat hun leerlingen te motiveren en ze op te leiden tot zelfstandige, initiatiefrijke jongeren.

De Pabo docenten en leraren in opleiding zullen train-the-trainer programma’s en masterclasses volgen, onder supervisie van reeds getrainde ambassadeurs, om op die manier ondernemend onderwijs in de eigen lespraktijk én in de onderwijsinstelling te verankeren  Het streven is 50 actieve ambassadeurs op tenminste tien Pabo’s en lerarenopleidingen in Nederland, 500 getrainde docenten en het opzetten van een netwerk.

Het project is onderdeel van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen en wordt uitgevoerd door de Stichting Grijp de Buitenkans. De eerste training gaat in april van start.

Terug naar overzicht