Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
14

7e call voor het Europese milieuprogramma LIFE+ start 19 februari 2013

De zevende oproep voor LIFE+ wordt op 19 februari 2013 gepubliceerd. De call sluit op 25 juni 2013. Voorstellen kunnen worden ingediend door nationale, regionale en lokale autoriteiten, internationale en private organisaties en non-gouvernementele organisaties (NGO’s).

Het doel van LIFE+ is het financieren van de ontwikkeling, implementatie, monitoring, evaluatie en communicatie van het Europese milieubeleid en wetgeving. Het programma richt zich op drie onderdelen:
• Natuur en biodiversiteit: Wilde flora, fauna en natuurlijke systemen en habitats beschermen, instandhouden, herstellen en monitoren;
• Milieubeleid en bestuur: een strategische aanpak van klimaatverandering, water, lucht, bodem, stadsmilieu, lawaai, chemische stoffen, milieu en gezondheid, natuurlijke hulpbronnen en afval, bossen, innovatie, strategische aanpak;
• Informatie en communicatie: de verspreiding van informatie en de bewustwording van milieuproblemen, waaronder de preventie van bosbranden. Denk aan informatiecampagnes, conferenties, publicaties en training.

Terug naar overzicht