Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
14

Waddenfonds verlengt openstellingen én stelt extra budget beschikbaar

Het Waddenfonds (WADDEN) heeft twee openstellingen verlengd en heeft ook nog eens extra budget beschikbaar gesteld voor deze openstellingen.

Het gaat om de openstelling van de Subsidieregeling thematische uitvoering Waddenfonds (Stuw) 2020/01 en de openstelling van de Subsidieregeling Budget Lokale Innovaties Waddenfonds 2018.

Subsidieregeling thematische uitvoering Waddenfonds
De openstelling van deze regeling wordt met terugwerkende kracht verlengd tot en met 30 april 2021 (was 31 december 2020). Het te verdelen budget wordt bovendien meer dan verdubbeld naar € 8,5 miljoen (was € 4 miljoen).

Deze regeling is specifiek gericht op activiteiten binnen de volgende vier thema's c.q. themalijnen uit het Uitvoeringsprogramma Waddenfonds:

  • cultuurhistorie en landschapsontwikkeling;
  • bodem, water, licht en geluid;
  • verduurzaming energiehuishouding;
  • aquaculturen.


Aanvragen kunnen worden ingediend door (samenwerkingsverbanden van) publiekrechtelijke rechtspersonen (met uitzondering van Rijk(sdiensten) en provincies), privaatrechtelijke rechtspersonen en/of ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid.

De subsidiabele kosten van een te ondersteunen activiteit moeten € 200.000 of meer bedragen. De subsidie bedraagt maximaal 90% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot ten hoogste € 1 miljoen per aanvraag. Het subsidieplafond wordt verdeeld op basis van volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Subsidieregeling Budget Lokale Innovaties
De openstelling van deze regeling is verlengd tot en met 2 juli 2021 (was 29 januari 2021). Het bijbehorende subsidieplafond is tegelijkertijd verhoogd naar € 2,5 miljoen (was € 2 miljoen).

Subsidie op basis van deze regeling kan worden verstrekt voor activiteiten die de vitaliteit en de sociaaleconomische duurzaamheid van lokale gemeenschappen verbeteren, en die bijdragen aan nieuwe netwerken of versterking van bestaande netwerken.

Voor subsidie komen uitsluitend in aanmerking: publiekrechtelijke rechtspersonen (met uitzondering van Rijk(sdiensten) en provincies), privaatrechtelijke rechtspersonen, ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid, groepen van minimaal vijf natuurlijke personen, kerkgenootschappen en samenwerkingsverbanden van deze partijen.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 50.000 per aanvraag. Het subsidieplafond wordt verdeeld op basis van volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht