Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
14

NWO-oproep in het kader van ECCM KICkstart DE-NL

NWO heeft de oproep 'Kennis- en innovatieconvenant - MISSIE ECCM KICkstart DE-NL 2020' gepubliceerd.

ECCM KICkstart DE-NL is bedoeld voor korte, verkennende, grensoverschrijdende publiek-private samenwerkingsprojecten tussen Nederland en Duitsland op het gebied van Elektrochemische Conversie en Materialen (ECCM). Doel van dit programma is om de prioriteiten voor grensoverschrijdende samenwerking te identificeren. De hoofdpijlers van ECCM zijn:

  • elektrochemische productie van waterstof; en
  • elektrosynthese van basischemicaliën en grondstoffen op basis van duurzame elektriciteit.


Het onderzoekskarakter van de projecten kan zowel fundamenteel als toegepast zijn. Het doel van de samenwerkingsprojecten is tweeledig: netwerk- en consortiumvorming én het creëren van resultaten en kennis voor kennisvragen in co-creatie met het bedrijfsleven. Hierbij wordt kennisketenbrede samenwerking (universiteiten, hogescholen, toegepaste kennisinstellingen en bedrijven) aangemoedigd. De voorstellen moeten betrekking hebben op kennisvragen in de vijf belangrijkste ECCM focusgebieden voor DE-NL samenwerking.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een hoofdaanvrager en eventueel één of meer medeaanvragers. Een aanvraag wordt opgesteld door een consortium, waarin naast de aanvrager(s) ook andere deelnemers zijn betrokken. Naast de hoofd- en eventuele medeaanvrager(s) bestaat een consortium altijd uit één of meer cofinanciers, mogelijk aangevuld met één of meer samenwerkingspartners. Voor alle deelnemers geldt dat zij een actieve rol dienen te spelen bij het formuleren van de onderzoeksvragen en bij de opzet en de uitvoering van het project. Elk consortium bestaat uit minimaal één deelnemer die gevestigd is in Nederland én minimaal één deelnemer die gevestigd is in Duitsland. De hoofdaanvrager en medeaanvragers zijn altijd gevestigd in Nederland.

In deze ronde kan financiering worden aangevraagd voor onderzoeksvoorstellen met een totale omvang van minimaal € 90.000 en maximaal € 270.000. NWO financiert maximaal 90% van de totale projectomvang. De rest van de financiering wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering. Er kan financiering worden aangevraagd om de volgende soorten kosten (modules) te dekken:

  • personele kosten;
  • materiële kosten;
  • investeringen;
  • kennisbenutting;
  • internationalisering.


Aanvragen kunnen tot en met 15 juni 2021 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/calls/kennis-en-innovatieconvenant-missie-eccm-kickstart-de-nl-2020

Terug naar overzicht