Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
13

Zeeland gaat duurzaamheidsscans bedrijventerreinen subsidiëren

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zeeland hebben een nieuwe subsidieregeling vastgesteld voor het uitvoeren van duurzaamheidsscans op bedrijventerreinen en bij groepen bedrijven daarbuiten.

Met de (nog te publiceren) nieuwe regeling helpt de provincie gemeenten om met behulp van duurzaamheidsscans te verkennen wat er op bedrijventerreinen en bij groepen bedrijven gedaan kan worden om het energieverbruik terug te dringen, zorgvuldiger met grondstoffen om te gaan en maatregelen te nemen om klimaatverandering op te vangen.

De subsidie voor het uitvoeren van een duurzaamheidsscan bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 40.000. In totaal is een subsidiebudget van € 300.000 beschikbaar. Gemeenten kunnen de subsidie aanvragen van 18 november 2019 tot en met 1 maart 2020.

De nieuwe regeling komt overigens voluit 'Bijzondere bepalingen voor verstrekking van subsidie voor het uitvoeren van duurzaamheidsscans voor bedrijven en bedrijventerreinen' te heten.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/besluitenlijst-vergadering-gedeputeerde-staten-van-12-november en https://www.zeeland.nl/sites/zl-zeeland/files/subsidie_voor_duurzaamheidsscans_bedrijventerreinen.pdf

Terug naar overzicht