Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
13

Nieuwe Zeeuwse openstelling Jonge Landbouwersregeling op komst

De provincie Zeeland stelt de Jonge Landbouwersregeling (JoLa) van 2 december 2019 tot en met 7 februari 2020 open voor het aanvragen van subsidie.

Het subsidieplafond voor deze nieuwe openstelling van dit onderdeel van de Verordening subsidies Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) Zeeland (POP3ZE) bedraagt € 381.600, zo hebben Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zeeland besloten.

De JoLa-regeling stimuleert jonge landbouwers (tot en met 40 jaar oud) fysiek te investeren in de verduurzaming van hun agrarische onderneming. Daarbij kunnen ze een keuze maken uit 26 verschillende investeringscategorieën. Het zal daarbij voornamelijk gaan om de aanschaf van moderne installaties en machines.

De modernisering moet bijdragen aan verbetering van bijvoorbeeld het milieu, biodiversiteit of volks- en diergezondheid en mag niet alleen of hoofdzakelijk gericht zijn op verbetering van de rentabiliteit van de onderneming.

Zie ook: https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/besluitenlijst-vergadering-gedeputeerde-staten-van-12-november en https://www.zeeland.nl/sites/zl-zeeland/files/openstelling_jonge_landbouwers_regeling_2019-2020.pdf

Terug naar overzicht