Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
13

EuroHealthNet maakt strategie voor 2014-2020 bekend

De leden van EuroHealtNet hebben unaniem besloten tot een strategie te komen die anticipeert op nieuwe ontwikkelingen binnen de Europese Unie en de Europese thema’s van de World Health Organisation (WHO) rondom volksgezondheid, gezondheidszorg en regionaal beleid. Voor de strategie zijn drie pijlers geformuleerd waar EuroHealthNet zich van 2014 tot 2020 op zal richten:

• Health Promotion Europe (HPE). De werkzaamheden binnen deze pijler zullen het EU Health for Growth programma, de Structuurfondsen en het WHO actieplan voor versterking van diensten voor de volksgezondheid ondersteunen;  
• Centre for Innovation, Research and Implementation in Health & Wellbeing (CIRI). Het centrum is open voor relevante instellingen, experts en onderzoekers en zal in het bijzonder onder andere Horizon 2020 en de WHO 2020 strategie ondersteunen;  
• The European Platform for Action on Social and Health Equity (PHASE). In deze pijler worden de EU programma’s Social Investment Package en het Programme for Social Change and Innovation (EASI) ondersteund. 

Specifieke lancering en details van de drie pijlers worden bekend gemaakt in het najaar 2013. De nieuwe strategie zal in januari 2014 volledig van start gaan. 

Terug naar overzicht