Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
13

NWO-oproep Caribisch onderzoek

NWO heeft de oproep ‘Caribisch onderzoek: Call for Programme Chairs’ gepubliceerd.

Binnen deze oproep kunnen onderzoekers een persoonlijke subsidie aanvragen voor het opzetten en leiden van een multidisciplinair onderzoeksprogramma in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. De twee beoogde onderzoeksprogramma’s sluiten aan op kennisvragen in de Caribische regio en hebben respectievelijk een sociaal-cultureel en een natuurwetenschappelijk zwaartepunt. De twee Programme Chairs zullen beiden een onderzoeksteam om zich heen verzamelen en samenwerken met lokale partners.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gepromoveerde onderzoekers met of zonder vast dienstverband, afkomstig uit het binnen- of buitenland. De aanstelling van de aanvrager vindt plaats bij één of meerdere ontvangende onderzoeksinstelling(en) in het Koninkrijk der Nederlanden. Geschikte kandidaten zijn talentvolle onderzoekers met aantoonbare fascinatie voor wetenschappelijke en maatschappelijke vragen die in de Caribische regio spelen.

De aanvragers moeten beschikken over relevante onderzoeks- en managementervaring en moeten in staat zijn om zelfstandig een omvangrijk multi- en interdisciplinair onderzoeksprogramma op te zetten en uit te voeren. De toekomstige Programme Chairs beschikken over een sterke ‘pioniersgeest’ die hen in staat stelt in een nieuwe omgeving netwerken en onderzoekstructuren op te zetten en te verankeren. Ook moeten ze beschikken over vaardigheden voor het bijeenbrengen van mensen en organisaties binnen én buiten de (academische) kenniswereld. Programme Chairs zijn bereid voor een substantieel deel van hun tijd in de Caribische regio te werken.

Aanvragers kunnen in de vooraanmelding een maximaal budget van € 30.000 aanvragen als ontwikkelingsbudget voor het uitwerken van de volledige aanvraag. Per volledige aanvraag kan een maximaal bedrag van € 3,5 miljoen worden aangevraagd voor de uitvoering van het voorgestelde onderzoeksprogramma.

De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 14 november 2019. Uitgewerkte aanvragen kunnen tot en met 16 april 2020 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/caribisch-onderzoek/caribisch-onderzoek-call-for-programme-chairs.html

Terug naar overzicht