Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
13

Nieuwe ZonMw-oproep Goed Gebruik Geneesmiddelen

ZonMw heeft een nieuwe oproep geopend in het kader van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (afgekort GGG). Het gaat om de Open Ronde 10.

Het doel van het GGG-programma is het efficiënter, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen. GGG richt zich op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg. Projecten kunnen zowel betrekking hebben op het effectiever inzetten van een geneesmiddel als op het verbeteren van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk.

Voor de Open Ronde 10 geldt dat een relevante vraag of probleem uit de praktijk het uitgangspunt voor de aanvraag moet zijn, hierbij gelden verder geen beperkingen ten aanzien van specifieke thema's of ziektegebieden.

Een projectidee kan alleen door Nederlandse zorg- of onderzoeksinstellingen worden ingediend. Voor deze oproep geldt dat geen subsidie wordt verstrekt als afspraken tussen de consortiumpartners (partijen betrokken bij het onderzoek) leiden of kunnen leiden tot het verlenen van staatssteun.

In deze ronde worden in principe geen beperkingen gesteld aan de omvang van de gevraagde subsidie en de looptijd van het onderzoek. Wel is het van belang dat zowel het budget als de looptijd realistisch en goed onderbouwd zijn. Cofinanciering is geen vereiste maar strekt wel tot aanbeveling.

Het totale beschikbare budget in deze subsidieronde bedraagt € 7 miljoen. De deadline voor het indienen van projectideeën is 22 september 2020 (14.00 uur). Volledige subsidieaanvragen kunnen tot en met 2 maart 2021 (14.00 uur) worden ingediend.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/subsidieoproep-goed-gebruik-geneesmiddelen-open-ronde-10/

Terug naar overzicht