Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
13

Extra geld voor regionale aanpak personeelstekort onderwijs

De subsidieplafonds van de Subsidieregeling regionale aanpak personeelstekort onderwijs 2020 en 2021 (RAP20-21) zijn verhoogd.

Reden hiervoor is dat de subsidieplafonds voor de regionale aanpak personeelstekorten 2020 en 2021 voor het primair en voortgezet onderwijs zijn overschreden. De beschikbare bedragen waren ontoereikend om alle regionale plannen van aanpak die aan de voorwaarden voldoen, het volledige subsidiebedrag toe te kennen. Bij het primair onderwijs zou, op basis van de plannen die aan de voorwaarden voldoen, het beschikbare tweejarige budget met € 2,4 miljoen zijn overschreden. Bij het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs was er een tekort van € 0,4 miljoen.

De subsidieplafonds zijn daarom nu met terugwerkende kracht verhoogd, zodat voor 41 alle aanvragen alsnog het volledige subsidiebedrag kan worden toegekend. Voor het primair onderwijs worden daarmee de eerder toegepaste verlagingen in 20 aanvragen met terugwerkende kracht ongedaan gemaakt. Op gelijke wijze worden de verlagingen voor 24 aanvragen voor het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met terugwerkende kracht ongedaan gemaakt.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling regionale aanpak personeelstekort onderwijs 2020 en 2021 is om partijen in de regio te stimuleren en ondersteunen om het personeelstekort in het po, vo en mbo gedurende de schooljaren 2020-2021 en 2021-2022 gezamenlijk aan te pakken, uit te breiden en te intensiveren.

Terug naar overzicht