Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
13

Overijssel stelt € 2,5 miljoen beschikbaar voor nieuwe regeling kwaliteit leefomgeving

De provincie Overijssel heeft de subsidieregeling 'Vitaliteit en ruimtelijke identiteit Steden en Dorpen' gepubliceerd. Deze komt in de plaats van de regeling 'Kwaliteit Stedelijke Leefomgeving'. Met de nieuwe regeling kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor fysieke maatregelen, die de kwaliteit van een centrum of de ruimtelijke identiteiten van een stad of dorp verhogen. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 500.000 per aanvraag. Subsidies van minder dan € 125.000 worden niet verstrekt.

Er dient tenminste één partij te zijn, die gezamenlijk met de gemeente financieel bijdraagt voor tenminste 50% van de subsidiabele kosten. Verder geldt dat de aanvraag betrekking moet hebben op een project, die door B&W van de gemeente is goedgekeurd. Ook moet de financiële dekking van de activiteit rond zijn. De uitvoering van de maatregel geschiedt op basis van het uitvoeringsplan en past binnen een door de gemeenteraad vastgestelde integrale visie of plan, waar de locatie onderdeel van uitmaakt;

Voor het jaar 2015 is een subsidieplafond vastgesteld van € 2,5 miljoen. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, zolang het subsidieplafond niet is bereikt.

Terug naar overzicht