Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
13

Subsidie voor MKB en cultuur in Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben besloten, de Lapack Groep in Musselkanaal € 100.000 subsidie te verlenen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, vermarkting, handel en recycling van pallets, kisten en kratten. De subsidie zal worden gebruikt als investering in de ontwikkeling, bouw en opstart van een automatische pallet demontage machine, waarmee het aantal gerecyclede pallets kan worden verhoogd naar circa 60 tot 80 per uur. Dit proces wordt nu nog handmatig uitgevoerd, met een productie van 19 pallets per uur.

Het bedrag is afkomstig uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. De provincie wil zichzelf profileren als innovatie- en duurzaamheidregio. Daarnaast zijn vernieuwende projecten voor Groninger MKB-bedrijven belangrijk in de ontwikkeling naar een duurzame bedrijfsvoering. Voor deze regeling kunnen geen aanvragen meer worden ingediend. Het budget is uitgeput.

Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten subsidies verleend aan Noorderzon (€ 111.100) en de Stichting Oude Groninger Kerken (€ 77.000) voor hun activiteiten voor 2013. De budgetten zijn afkomstig uit Het Verhaal van Groningen, de subsidieregeling waarmee de provincie het aanbod van activiteiten, gericht op deelname en presentatie op het terrein van amateurkunst en erfgoed in Groningen, wil stimuleren. Voor 2013 is € 561.000 beschikbaar. De regeling kent vier sluitingsdata per jaar. De eerstvolgende is 1 september 2013.

Terug naar overzicht