Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
13

Hollands Noorderkwartier opent Landbouwportaal

Het doel van deze nieuwe regeling is het creëren van meer waterbewustzijn in de agrarische sector, het verbeteren van water- en bodemkwaliteit, alsmede het tegengaan van verdroging, verzilting en wateroverlast op agrarisch grondgebied.

Subsidie kan worden aangevraagd door agrarische ondernemingen, mits zij tevens zijn aan te merken als kleine, middelgrote of micro-onderneming. Subsidie kan worden aangevraagd voor het treffen van maatregelen in het beheergebied van het hoogheemraadschap (Noord-Holland boven het Noordzeekanaal) die zijn opgenomen in de categorieën B, C, of D van de bij de regeling gevoegde maatregelenlijst en die betrekking hebben op ten minste een van de volgende thema’s:

  • duurzaam bodemgebruik;
  • gewasbeschermingsmiddelen;
  • erfafspoeling mineralen en nutriënten;
  • perceel- en oeverinrichting & beheer, voor zover het investeringsmaatregelen betreft;
  • voldoende zoetwater;
  • circulaire landbouw.


De subsidie bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten en kan per thema variëren van minimaal € 250 tot maximaal € 30.000 per aanvrager.

Aanvragen kunnen vanaf 7 juni 2022 via het zogeheten Landbouwportaal worden ingediend bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het nog niet bekendgemaakte subsidieplafond wordt verdeeld op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Zie ook: https://landbouwportaalnoordholland.nl/index.php?r=news%2Fview&id=117 en https://www.hhnk.nl/nieuwe-periode-landbouwportaal-noord-holland-vanaf-juni

Terug naar overzicht