Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
13

RVO.nl opent Loketwijzer voor aanvragen MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)

Op 19 mei 2015 opent de MIT-subsidieregeling, bestemd voor ondernemers uit het MKB met innovatieve ideeën. Hiervoor is € 50 miljoen beschikbaar. Regio's spelen een belangrijke rol bij de uitvoering en beoordeling van de regeling. Om ondernemers op weg te helpen bij hun aanvraag, is er een Loketwijzer geopend, zodat zij weten waar zij hun aanvraag kunnen indienen. Het is belangrijk om deze eerst te doorlopen, voordat een aanvraag wordt ingediend. De Loketwijzer is zowel op de centrale MIT-pagina als op de 5 regionale websites te vinden. Daarnaast zijn hier de formats voor de projectplannen te downloaden.

De MIT-regeling kent in 2015 4 instrumenten. Een ondernemer komt in aanmerking voor maximaal één kennisvoucher en één van de andere 3 instrumenten.


• Kennisvouchers: kennis halen bij een kennisinstelling;

• Adviesprojecten : kennis halen bij een kennisinstelling of een onafhankelijk adviesbureau;

• Haalbaarheidsprojecten: in kaart brengen van technische en economische risico’s en mogelijkheden voor het voorgenomen innovatietraject;

• R&D-samenwerkingsprojecten: kennisdeling met onafhankelijke partners voor de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.

Terug naar overzicht