Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
13

Groningen verstrekt subsidies aan innovatieve projecten

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben besloten voor een bedrag van ruim € 600.000 subsidie te verstrekken aan in totaal vijf innovatieve projecten. De bijdragen worden verstrekt in het kader van het Innovatief Actieprogramma Groningen-4 (IAG-4) en het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

IAG 4 is een subsidieprogramma voor kleinere, risicovolle projecten met een hoog ambitieniveau. In deze ronde is subsidie verleend aan vier instellingen. In de projecten is onder meer aandacht voor de risico's op zwangerschapsvergiftiging en de toediening van bloedverdunners. Voor de IAG4-subsidie kunnen doorlopend aanvragen worden ingediend. Het budget bedraagt € 6,2 miljoen en is als volgt verdeeld: Healthy Ageing en Energie ieder € 1.600.000; Bio-economie € 1.150.000 en Trans-sectorale Innovatie € 1.420.000.

De provincie Groningen wil met het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen zichzelf profileren als innovatie- en duurzaamheidregio. In deze ronde werd een bedrag van € 50.000 toegekend aan Noordhof Konstruktiewerken BV voor het project 'Pilot-installatie innovatief doorvoergemaal'. Ook voor deze innovatiesubsidie kunnen doorlopend aanvragen worden ingediend. Voor 2015 is € 2,4 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht